Святкування 20 річниці відновлення РКЦ в Червонограді

І знову одне з найвеличніших свят у році принесло радість на поріг нашого парафіяльного будинку і домівки кожної сім’ї.

У цей день ми усвідомлюємо Бога більше, адже відкрилась ще одна з Його таємниць. «І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів» - пише Біблія. Це на апостолів зійшов Святий Дух. І саме на Його честь, третю особу Пресвятої Трійці, влаштовуємо свято. Учення про Триєдиного Бога досягає повноти і довершеності.

Та святкували ми ще дві річниці: двадцять років відновлення Римсько-Католицької Церкви в Червонограді та десятиріччя з часу приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну.

Урочистість Зіслання Святого Духа зібрала навколо вівтаря багатьох священиків та вірних з різних церков: римо-ктаолицької, греко-католицької та православної.

До того ж той день став відпустом парафіяльним, адже наша парафія носить назву Святого Духа.

Літургія відбувалась на вулиці, адже була чудова погода і досить багато людей.

Усі зібрались на першу годину дня, та протягом Служби до спільної молитви приєднувалось усе більше і більше людей. Святу Месу проводив отець Олег Саламон, ректор Вищої Духовної Семінарії у Львові – Брюховичах. Він і виголосив промову після Євангелія. Також отець передав найщиріші вітання від архієпископа Мечислава Мокшицького, який, на жаль, не зміг приїхати в Червоноград. На Літургії були присутні священики зі Львова, Великих Мостів, Буська, Нового Яричова, Миколаєва а ще з церкви св. Володимира (православної) та св. Йосафата (греко-католицької).

Молитву вірних традиційно читали діти. Проте різними мовами: українською, англійською, польською, російською.

Ще однією радістю стало те, що четверо дітей вперше пізнали Ісуса Христа у Пресвятій Євхаристії.

Пісні для Служби виконував хор нашої парафії.

Після Літургії вірні відмовили літанію до Святого Духа. А далі розпочався святковий концерт. Крім того, що люди насолоджувались виступами, для них був улаштований почастунок. Зігріваючись чаєм, глядачі дивились перший виступ, присвячений Івану Павлу ІІ. Він відбувався польською мовою. Протягом року діти і молодь вивчали її. А на відпуст випала чудова нагода показати свої вміння. Велика заслуга їх вчительки, пані Тетяни Табен, яка ще й допомогла підготувати виступ.

Далі заспівала дві пісні під гітару парафіянка церкви, Оля Макух. Композиції «Потім» та «Ненароджений син» вона вибрала дуже вдало, адже у світі є актуальною проблема абортів та відкладання часу на Бога.

Після Олі ми почули чотири пісні від гурту «Empty street» («Порожня вулиця»). Вони грають альтернативну музику, яка дійсно є в них чудовою.

І на завершення декілька релігійних пісень виконав парафіяльний гурт «Face of Faith» («Обличчя віри»).

Ми дуже раді, що нас зібралося так багато для того, щоб занести спільну молитву до Бога. Сподіваємось, таке повторюватиметься неодноразово.

Оксана Гірчак

Фоторепортаж