"А Польща зустріла нас сонячною погодою" (Враження однієї учасниці поїздки в Островсько)

Ось і настав один із найочікуваніших днів у році – поїздка у польські гори. В подорож вирушило 18 дітей з двох парафій: червоноградської та чортківської. О восьмій годині вечора, я з величезною сумкою, чудовим настроєм та невеликою тривогою водночас, вирушила до парафіяльного дому, де нас чекав автобус. Дорога була довгою і втомливою, та навіть це не зіпсувало мій настрій (думаю дітей також). Близько сьомої години ми прибули в Островсько.

Польща зустріла нас спекотною і сонячною погодою. Вийшовши з автобуса, ми помітили, що до нас іде ще трохи з просоння, але усміхнений і привітний чоловік… як пізніше я дізналася, ним виявився настоятель костелу в Островську – отець Ян. За всі дні перебування у Польщі діти відвідали оборонні фортеці з гарними краєвидами, здійснили так зване паломництво десятками костелів… Не можу не згадати про костел XIII ст. у невеличкому селищі Дембно, побудованого без використання жодного цвяха.

Також у нас була можливість здійснити прогулянку на човнах по Чорштинському озері, видертися на гору Паленіца, поплавати у термальних басейнах. побували ми також і на одному з гуральських фестивалів, де нам вдалося краще пізнати традиції народу, зокрема скуштувати їхніх вареників, побачити національний одяг, почути музику.

Кожна екскурсія була справді цікавою та пізнавальною.

Тому з впевненістю можна сказати, що відпочинок вдався і залишив лише найкращі спогади...

Helga Rose

Фоторепортаж