ІСУСЕ, УПОВАЮ НА ТЕБЕ!

Друга Неділя Великодня – Неділя Божого Милосердя

2000 року з нагоди канонізації, тобто проголошення святою, Сестри Фаустини Ковальської, апостолки Божого Милосердя, Папа Іван Павло ІІ установив це свято і призначив його відзначати на другу неділю після Великодня.

«Церква на кожному історичному етапі, а особливо в сучасний період, своїм головним обов'язком повинна вважати проповідь і втілення в життя таємниці милосердя, яка повністю розкривається в Ісусі Христі. (...)»
Йоан Павло II  ("Dives in misericordia" 14.15)

23-го листопада 1931 року в Плоцьку (Польща) Ісус Христос з'явився Сестрі Фаустині Ковальській,

монахині зі Згромадження Матері Божої Милосердя, в білому одязі. Одна Його рука благословила, а друга доторкалася одягу на грудях. З-під відкритого одягу виходили два промені: один — червоний, другий — білий... Ісус промовив до неї: "Відтвори образ, подібний до цього, котрий бачиш і підпиши його: "Ісусе, уповаю на Тебе". Посилаю людям посудину, з якою нехай приходять просити милості від джерела Милосердя. Нехай цей образ вшановують тут, у цій каплиці, і у всьому світі. Я обіцяю спасіння кожній душі... Обіцяю їй перемогу над земними ворогами, а особливо в смертну годину. Сам спасу її і збережу для Своєї хвали. " Два промені символізують Кров і Воду. Червоний промінь — це Кров, яка є життям душі; світлий промінь — Воду, яка обмиває душу. “Ці два промені вийшли із надр Мого Милосердя, коли Моє вмираюче Серце на Хресті було пробите списом. Вони захищають душу людини перед гнівом Мого Отця."

Свято Милосердя.

Найважливіше з усіх форм набожності до Божого Милосердя, які були об'явлені св. Фаустині. Вперше про встановлення цього свята Господь Ісус говорив в 1931 році, коли переказував свою волю щодо образу: "Я прагну, щоб було Милосердя святом. Хочу, і щоб цей образ, який намалюєш пензлем, був урочисто посвячений у першу неділю після Великодня; ця неділя повинна бути святом Милосердя" (Щ. 49)...

Це свято є не лише днем особливого величання Бога в таємниці милосердя, але і часом ласки для усіх людей. "Прагну, - сказав Господь Ісус, - щоб свято Милосердя було притулком і захистком для усіх душ, а особливо для бідних грішників (Щ. 699). Душі гинуть, незважаючи на Мою гірку муку. Даю їм останню надію на порятунок, тобто свято Мого милосердя. Якщо не величатимуть Мого Милосердя, згинуть навіки" (Щ. 965).

Знаменність цього свята визначається мірою незвичайних обітниць, які Господь Ісус пов'язав із цим святом. "Хто в цей день приступить до Джерела Життя, — сказав Христос, - той отримає цілковите відпущення (Щ. 300). У цей день відкрита глибина Мого Милосердя, виливаю ціле море милостей на душі, які наблизяться до джерела Мого Милосердя; (...) хай не боїться наблизитися до Мене жодна душа, навіть якщо її гріхи були як пурпур" (Щ. 699).

Щоб скористатися цими великими дарами,. треба виконувати умову. набожності до Божого Милосердя (довіра Божій доброті й дієва любов ближнього), а також бути в стані освячуючої ласки (після святої Сповіді) й гідно прийняти святе Причастя. "Не знайде жодна душа виправдання, - пояснив Ісус, - доки не звернеться з довірою до Мого Милосердя, і тому перша неділя після Великодня повинна бути святом милосердя, а священики повинні у цей день говорити душам про це велике і незглибиме Моє Милосердя" (Щ. 570).

КОРОНКА ДО БОЖОГО МИЛОСЕРДЯ

Цю коронку продиктував Господь Ісус св. Фаустині 13-14 вересня 1935 року як молитву. щоб перепросити таі угамувати Божий гнів (див. Щ. 474-476). Ті, хто промовляють цю вервицю, жертвують Богу Отцю "Тіло і Кров, Душу і Божество" Ісуса Христа, щоб перепросити за гріхи власні, своїх близьких і усього світу, а, єднаючись із жертвою Ісуса, звертаються до тієї любові, якою небесний Отець обдаровує свого Сина, а у Ньому всіх людей. У цій молитві просять і про "милосердя для нас і цілого світу і цим самим здійснюють вчинок милосердя.

В ім'я Отця...

На початку: Отче наш... Радуйся Маріє... Вірую...

На великих зернятах: Отче Предвічний! Жертвую Тобі Тіло і Кров, Душу і Божество наймилішого Сина Твого, а Господа нашого, Ісуса Христа на вблагання за гріхи наші та цілого світу. (1раз).

На малих зернятах: Заради Його тяжких страждань, будь Милосердний до нас та цілого світу. (10 раз)

Закінчення: Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас і цілий світ. (Зр.)

О Крове і Водо, що виплила з Найсвятішого Серця Ісусового як джерело Милосердя для нас, уповаю на Тебе.