Свято на парафії

«Laudate Dominum, omnes gentes, Aleluja!!!» Співайте Господу всі народи, Алілуя!!!

Власне цими словами ми і розпочали Адорацію Пресвятих Дарів в день нашого Храмового свята, яку провадили діти та молодь. Прославлення Господа, волання до Святого Духа, короткі розважання та спів допомогли нам зупинитися, заспокоїтись та з радістю розпочати Святу Літургію.

Після Адорації, біля хреста, в тиші з радісними та хвилюючими очима Віталій, Анна, Катерина, Христина, Анна-Марія та Олесь, діти, які довгий час ретельно, сумлінно готувалися до Першої Сповіді та до Першого Святого Причастя з нетерпінням чекали на священників та на початок Літургії, в якій перший раз будуть брати повну участь.

Побачивши священників, котрі процесійно наближалися до хреста, діти з радості на хвилину затамували подих… о. Микола тепло та з любов’ю привітав їх і сказав, щоб попросили батьків про благословення. Після благословення залунала пісня до Святого Духа і всі вирушили до вівтаря, щоб розпочати святу Месу.

Святу Літургію очолював Отець Ректор Вищої Духовної Семінарії з Брюхович, о. Олег Саламон, а проповідь говорив о. Дарій з Бучача, передусім звернувся до дітей і побажав, щоб вони з моменту, як вперше приймуть Ісуса до свого серця, завжди могли сказати Йому, так як святий Тарсикій: «Ісусе, Ти тепер у безпеці…»

В процесії з Дарами діти в танечному кроці, під слова пісні: «Бог – є ЛЮБОВ’Ю» принесли Господу свої Чисті СЕРЦЯ, а символічно кожен віддав, велике червоне серце зі своєю фотографією та іменем.

І ось настав найважливіший момент для цих шістьох діток… зі зложеними рученятами, хвилюючим сердечком діти разом з усіма промовляють слова молитви: «Господи, я не достойний, щоб Ти прийшов до мене, але скажи тільки слово, і буде оздоровлена моя душа»… і за хвилину кожен з них міг сказати, так як св. Тарсикій «Ісусе, Ти тепер у безпеці»

А після Святого Причастя всі вірні з радістю і вдячністю заспівали «Тебе, Бога прославляєм…»  і батьки запустили сім білих голубів, як символ Дарів Святого Духа.

Потім о. Микола  гарно подякував всім присутнім, за спільну молитву, за те, що прийшли та приїхали посвяткувати і розділити з нами відпустову радість, і запросив всіх присутніх на почастунок та на концерт.

Щира подяка також пролунала від дітей о. Миколі, сестрам, батькам та хрещеним за приготування та спільне пережиття цієї Урочистості.

Ну і друга частина святкування: на початку ведучі надали слово Настоятелеві, бо без підтримки та радості о. Миколи свято не могло би розпочатися :), потім виступили наші дошкільнятка, діти, які приступили до Першого Причастя та гурт з Бучача "Веселі Гудаки", які приготували гарну та веселу програму ну і на сам кінець були інтеграційні танці у котрих всі з радістю брали участь.

До цього дня ми всі, від найстаршого до наймолодшого парафіянина, трепетно та старанно готувалися… кожен старався щоб все було гарно та на славу Божу!!!

с. Оксана

Фото: Ігор Скрипка