"ПІД ЗНАКОМ МАРІЙНОЇ ШАТИ"

"Марія - є Мамою кожного з нас…" - власне цими словами і розпочав проповідь о. Лешик кармелітанець з Володимира-Волинського, який приїхав до нашої парафіяльної спільноти, 8 вересня в День Народження Пресвятої Діви Марії, щоб приблизити нам історію святого скапулярію та пов’язані з ним благодаті, а також всіх бажаючих прийняти до кармелітанської родини святого скапулярію.

Отець розповів, що: „Скапулярій по­ходить від фартуха, який монахи надівали під час роботи, щоб не забруднити одяг…

Кармелітська традиція повідомляє, що св. Симон Сток наполегливо молився до Матері Ісуса словами анти­фону "Flos Carmeli - Квітко Кармелю". Марія відпо­віла святому, об'явившись йому в ніч з 15 на 16 липня 1251 р. в оточенні ангелів. Показавши на його скапу­лярій, Божа Матір установила його знаком Своєї ма­теринської опіки: "Це буде привілей для тебе і всіх кармелітів. Хто в ньому помре, той не спізнає вічного вогню"… а також додав, що "Скапулярій - це одяг Марії. Одягтися в нові шати означає очиститись від гріхів…"

А потім 32 наших парафіян на чолі з о. Миколою урочисто були  прийняті до спільноти святого скапулярію. О. Лешик після короткої молитви, кожному накладав на плечі Одяг Марії зі словами: "Прийми цю освячену шату і благай Пресвяту Діву, щоб дякуючи Її заслугам, Ти носив (-ла) цю шату бездоганно, а вона нехай охороняє Тебе від всякого зла і допровадить до вічного життя."

Матір Божа святого скапулярію, молись за нас!

Адміністратор

СВІТЛИНИ