СВЯТКУВАННЯ ЮВІЛЕЮ

320 років


Цей ювілей став знатною подією, такого високого порядку, в житті нашої парафіяльної спільноти, тому недивно, що на підготовку до його святкування було витрачено немало часу і сил.

Саме ж святкування Ювілею пройшло 19 вересня 2015 р. На свято приїхало безліч гостей: священики, черниці і миряни з довколишніх католицьких парафій та з Польщі. Але для нас найдорожчим гостем був Львівський Митрополит Мечислав Мокшицький, який перед Святою Євхаристією урочисто впровадив до нашого храму реліквії св. Йоана Павла ІІ та передав їх настоятелю, о. Миколі Леськів.

Кульмінацією святкування стала Божественна Літургія, здійснена Архиєпископом о 12 годині в новозбудованому храмі. Він же вимовив проникливу проповідь із зверненням до прихожан і всіх присутніх гостей.

На завершення Євхаристії Митрополит Мечислав Мокшицький вручив заслуженому нашому парафіянину, п. Рихарду Марковському, медаль бл. Якова Стрепи, за відданість для парафії та Церкви.

Після Святої Меси відбувся концерт Львівських бандуристів "Дзвіночок".

Урочистості завершилися увечері відкриттям виставки присвяченої Ювілею парафії та концертом у палаці Потоцьких. Стараннями о. Миколи і директором музею, п. Галини були приготовлені матеріали для цієї виставки, які збиралися буквально по «крупинках». Фотографії, які можна побачити в музеї ще до листопада цього року, розповідають про заснування католицької парафії у Кристинополі, про долю нашої церкви в Радянські часи, про її відродження та про будівництво нового католицького храму в Червонограді.

с. Оксана

ФОТОРЕПОРТАЖ