Попільною середою, 6 березня, Католики розпочали Великий Піст - час, роздумів над стражданнями Господа нашого Ісуса Христа і над своїм життям.

В цей день Церква зобов’язує вірних до строгого посту (якісного і кількісного).  В нашій церкві під час Святої Меси о 09.00 і о 18.00 було освячено попіл, отриманий внаслідок спалених гілок верби, що були освячені минулого року у Вербну Неділю. Цим попелом священик посипав голови вірних на знак покаяння і примирення.

Протягом Великого Посту, кожної п`ятниці, о 18:30 запрошуємо на Хресну Дорогу, а в неділю після Святих Мес на молебень до Страстей Господніх.

Кожен має можливість задуматися і подякувати Спасителю за велику, милосердну й безмежну любов, за страждання і смерть на хресті заради твого і мого спасіння… Господь прагне нашого щастя, тому дає шанс навернутися і відновити своє життя. Не змарнуймо цієї можливості.

Нехай Господь допомагає нам як найкраще пережити цей Великий Піст і витримати у своїх постановах.

ВІДПУСТИ У ВЕЛИКОМУ ПОСТІ

  • Кожної п’ятниці за побожне відмовлення молитви до розіп’ятого Христа: «О всеблагий і найсолодший Ісусе» Молитовник Щоденно з Богом, с. 141 (Оto ja, dobry i najsłodszy Jezu…) можна отримати повний відпуст за звичайних умов*. В інші дні – відпуст частковий.
  • За відправлення Хресної Дороги щоденно можна отримати повний відпуст за таких умов:
  • Відправляти її слід при законно ерегованій Хресній Дорозі;
  • Належить роздумувати над Страстями Господніми, не обов’язково на тему окремих стоянь;
  • Належить переходити від стояння до стояння.
  • Якщо богослужіння відправляється публічно, то переходити може лише той, хто веде Хресну Дорогу.
  • Немає обов’язку вставання чи приклякання при кожному стоянні.
  • Хто з поважної причини не може відправити Хресну Дорогу (хвороба, зачинений храм, подорож), то для отримання відпусту має півгодини побожно читати чи споглядати думкою Страсті Ісуса Христа.

 * 1. Слід перебувати у стані освячуючої благодаті,

(тобто без тяжкого гріха на сумлінні) або посповідалася;

2. Прийняти святе Причастя;

3. Не мати навіть найменшої прив’язаності до гріха, навіть щоденного.

Адміністратор

Світлини 2018

Світлини 2019