Благовіщення Господнє

У Межиріччанській каплиці, традиційно, на Благовіщеня Господнє, відбулася Відпустова Урочиста Свята Меса, яку очолював о. Казімєж Шалай, настоятель із Сокаля у співслужінні з о. Миколою Леськів і Отцями Василіанами,  а виголосив проповідь о. Ігнатій Москалюк, ігумен монастиря отців Василіан.

У святкуванні взяли наші парафіяни з римсько-католицької церкви Зіслання Святого Духа, вірні греко-католицької церкви з Межиріччя та сестри Єлизаветанки.

Після Євхаристії, о. Микола, подякував всім присутнім за спільну молитву, а оо. Василіанам особливо за гостинність. На завершення свята кожен, хто мав бажання склав присягу і прийняв «Духовне усиновлення ненародженої дитини».

Чому Благовіщення цього року святкували 4 квітня а не 25 березня?

«Якщо день свята Благовіщення, 25 березня, припадає на Великий Тиждень або пізніше, на Пасхальну октаву, то це свято переносять. Існує спеціальна таблиця рангів літургійних свят. Ця таблиця вміщена і в кожному Месалі, і в Бревіаріях. Згідно зі вказівками цієї таблиці, якщо свято Благовіщення припадає на Великий Тиждень або на Октаву Пасхи, то його переносять аж на понеділок після закінчення Октави. Ось так, як маємо цього року: оскільки день 25 березня припав на Великий Тиждень, а саме на Велику П’ятницю, то свято Благовіщення перенесли. Його пересунули «аж за» Октаву, оскільки, за літургійним принципом, вісім днів пасхального святкування — це немовби «один день», причому саме такий день, чий ранг вищий за Благовіщення»

Джерело: CREDO

Адміністратор

СВІТЛИНИ