Там де гріх, там є милосердя - ХХV Подільське паломництво

Цьогоріч парафіяни церкви Зіслання Святого Духа взяли участь у двох паломництвах. Ми встигли побувати не тільки у Більшівцях, але й у Бердичеві.

З 11 по 16 липня відбулося ювілейне ХХV Подільське паломництво до Санктуарію Матері Божої в Бердичеві. Санктуарій Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві є всеукраїнським санктуарієм. Опікуються ним брати Босі Кармеліти. У верхньому храмі знаходиться чудотворна ікона Матері Божої Бердичівської. До якої цілих шість днів прямували разом з с. Іренеєю: я, Богдан Лобас, Андрій Магера і Оля Лобойко. Дорога наша була насправді нелегкою, часом дуже важкою, але усі разом ми змогли випробувати і загартувати не тільки тіло, але й дух. Паломництво – це Богом даний час, тому кожного дня ми тішились сонячним промінням, а також відкритим серцем і добротою не тільки своїх близьких, а й парафіян чи просто мешканців тих сіл, міст через які ми проходили. Під опікою братів капуцинів, які були організаторами цього паломництва 25 ювілейний раз ми дійшли до своєї мети. У Бердичеві ми зустрілись з тією до якої так довго крокували.

Тому, паломництво - це подорож, сповнена молитви, різних труднощів, гостинності інших людей, а також взаємного свідоцтва віри. Тому ми щиро вдячні усім нашим добродіям, яких ми зустріли на нашому шляху, а особливо с. Іренеї за таку чудову можливість.

Марія Лешик