РОРАТИ 2019

У нашій парафії Рорати, цього року, будуть відправлятися в понеділок, середу і п'ятницю о 18:00.

Діти і дорослі приходять на ці Меси із запаленими ліхтариками.

В цьому році Рорати заохотять нас читати Бібію кожного дня і впровадять нас в святкування "Року Біблії", який розпочнеться у 2020 році.

Чекаємо на Вас!

Адміністратор

Рорати, так звучать ранкові * Служби Божі на честь Пресвятої Діви Марії, які забезпечують впровадження Адвенту **. Своя ознаену вони отримали від перших слов латинської антифони на вхід, котра викликала початок Євхаристії: «Зробіть, висоти, небес, нумізму і простих» книгу пророку і натхнення на землю.

 Роратні Євхаристії зазвичай правлять на світанку дня, у ранніх годинах. Це підкреслює нашу готовність до приходу Ісуса і на приготування. Роратна Служба починається в темряві, тільки при світлі ротових свічок або ламп, котрі тримаються вікнами на знак свого очікування приходу Господа. При введенні запалюють велику свічку, яка символізує присутність і молитву Пресвятої Діві Марії. Особливий характер, який роблять учасників дітей, які мають свою свідомість в процесі світло зі своїми свічками або лампадами. Участь у батьків є досконалою нагодою до духовного приготування до урочистості Різдва Христового.

Щоб підкріпити радість очікування разом з Марією приходу Господа, в романтичних Євхаристіях співати гімн - «Слава во вічних Богу!

______________________________

 * З пастирських міркувань - щоб у Літургії могла взяти участь більша кількість вірних - останніх часів Рораті відправляють і ввечері.

 ** Латинське слово «адвент» (антивен) в античному Римі означає офіційний прийом і відвідини державного укладання після його призначення на посаду. Цей термін також включає те, що кесар вступає на трон.

 У християнстві термін «адвент» класичний окремий звіт приєднується Христа - як першого свого Втілення, так і в іншому - в небесних слабких районах світу.

 У Римо-Католицькій Церкві Адвентом зірки літній період приготування до Різдва Христового. Перший день цього періоду є також першим днем ​​церковного року. Починається неділя, коли між 27 листопадами і 3 груднями, і входять до чотирьох тижнів, безпосередньо перед Різдвом Христовим.

 Адвент поділень на дві частини: перша, яка починається від першого дня, присвячена очікуванню Другого Пришестя Христа; друга, яка триває від 17 до 24 грудня, є час безпосереднього приготування до свята Різдва.

 о. Костянтин МОРОЗОВ OFM Cap

 За матеріалами https://risu.org.ua

СВІТЛИНИ 2018

СВІТЛИНИ 2016

СВІТЛИНИ 2014