Екстремальна Хресна Дорога

З Сокаля до Тартакова, 8 квітня, вже в третє відбулася Екстремальна Хресна Дорога, яку започаткував і організував о. Казимир Шалай, місцевий настоятель. Душпастирі, богопосвячені особи, вірні та молодь нашого Жовківського Деканату зібралися у Сокалі на спільній Євхаристії, яку очолив єп. Леон Малий, котрий своєю радістю та ентузіазмом підтримав «паломників».

А проповідь виголосив о. Микола Леськів, звертаючись до молоді: «Чому ми тут, зібралися?, Що нас сюди привело? Я вам скажу, є три причини: ПЕРША – історична, це 500 років Римсько-Католицької парафії у Сокалі. Ми споглядаємо в минуле, щоб будувати майбутнє на тих слідах, котрі залишили нам наші предки на дорозі ЩАСТЯ, вони вибрали у своєму житті Ісуса Христа і пішли за Ним. ДРУГА – це лист, який написав до вас Папа Франциск. Ви вже його прочитали? Ще ні??? А до поштової скриньки заглядали? Теж ні? То загляньте, пошукайте і обов’язково прочитайте. Папа в цьому листі каже вам: ВСТАНЬТЕ І РУШАЙТЕ, ЩОБ ЗМІНЮВАТИ СВІТ НА БІЛЬШ СПРАВЕДЛИВИЙ, МИЛОСЕРДНИЙ ТА ВРАЗЛИВИЙ НА ПОТРЕБИ ІНШИХ. ТРЕТЯ причина – це Всесвітній День Молоді, який в цю Вербну Неділю, проходить в усіх Католицьких Храмах, щоб приготуватися на ту зустріч, котра у 2019 році пройде в Панамі. Папа в послані до молоді вдруге заохочує вас встати зі зручних диванів і взути черевики, щоб як Марія котра не шкодувала ані часу, ані зусиль, йти  в далеку дорогу та послужити своїй двоюрідній сестрі Єлизаветі. То ж вперед!!!  Змінюймо світ і до зустрічі в Панамі».

Після Святої Меси з благословенням єп. Леона, ми вирушили Хресною Дорогою. До нас також приєдналися семінаристи та вихователі Львівської Духовної Семінарії, які попровадили роздуми над стражданнями нашого Спасителя.

Під час дороги люди з ентузіазмом вітали нас та підтримували своїми молитвами.

В Тартакові, після молитви в Храмі, всі паломники мали можливість скористатися з гостинності місцевої католицької громади.

Дякуємо Господу, організаторам, духовенству, молоді та всім вірним за спільну молитву.

c. Оксана Понідзельська

СВІТЛИНИ:

с. Оксана Понідзельська

сем. Віктор Циганюк