Паломництво парафіяльних родин мальовничими Бескидами

Наша подорож розпочалася 1 травня з Церкви Зіслання Святого Духа. З чудовим настроєм та хмарним небом, великою дружньою родиною приїздим до Стрия, до неоготичного, надзвичайного та величного костелу Різдва Пресвятої Богородиці, збудованого 1425 р. Дивовижні образи та розписи, мальовничі вітражі, вражаючий орган, неймовірної краси вівтар та фігури святих серед яких вціліла в пожежі 1886 р. фігура Розп’ятого Христа.

Нас зустрічає привітний з сяючою посмішкою о. Войцех Буковєц. Він розповів багато цікавих  історичних фактів пов’язаних з Храмом, а о. Микола відправив Святу Месу в якій ми всі взяли активну участь. Опісля Євхаристії о. Войтех почастувавши нас смачним тортиком та чаєм, благословив нас на подальшу подорож.

Попереду нас чекали барвисті, квітучі, смерекові гори та пагорби Карпат, численні потоки гірської води, чисте наповнене хвойними пахощами свіже повітря. Завдяки навігаторам та вправному водієві, потрапляємо до вражаючої фортеці Тустань, пам’ятки природи та архітектури ХІІ – ХІІІ ст. Фортеця увійшла до списку «7 чудес України», довший час виконувала функцію митниці. Від оборонної споруди залишились руїни муру, колодязь, підземні коридори та цистерни для води.

Відвідавши історичний музей відчувши себе рицарями, побувавши на турнірі та познайомившись з чудовими тваринами, передусім з Грицем (місцевий баран), який гарно нам позував до знімки, прямуємо далі Сколівськими Бескидами. Наступним місцем нашого маршруту є водоспад Кам’янка, який має висоту біля 6 метрів. Рухаємося вверх по горі і потрапляємо в казкову, дивовижну атмосферу журавлиного озера. Вода в озері чорного кольору за рахунок сіркового та вуглекислого газу, котрий піднімається до гори і утворює бульбашки, захоплююче видовище.

Довершенням нашої подорожі був багатий різними смаколиками пікнік. Набравшись незабутніх вражень та помилувавшись дивовижними краєвидами Карпат, повертаємось додому до Червонограду.

На завершення хочеться висловити щиру подяку організаторам нашої поїздки та настоятелю нашої парафії о. Миколі.

Тамара Щербакова

СВІТЛИНИ