Сьогодні Сестрам Єлизаветанкам 175 років

Сердечно вітаємо наших сестер Єлизаветаном з Ювілеєм 175-річчям заснування їхнього згромадження та 10 річницею беатифікації співзасновниці згромадження блаженної с. Марії Луїзи Меркет.

Бажаємо щоб Ваше служіння для добра людей зустрічалося завжди з вдячністю, а святі Ваші покровителі нехай буть для вас підтримкою в трудний час.

Нехай благословить Вас Господ.

Історія сестер святої Єлизавети починається у 1842 році 27 верресня в день спомину свв. Косьми і Дамяна. Того року Клара Вольфф, Марія і Матильда Меркерт та Францішка Вернер заснували згромадження у Нисі (Сілезія), покровителькою якого вибрали святу Єлизавету Угорську.

До харизми Згромадження Сестер св. Єлизавети належить вшанування Ісусового Серця, Матері Божої, особливо в таємниці відвідин св. Єлизавети Дівою Марією. Вони працюють у всьому світі: Польщі, Німеччині, Чехії, Італії, Норвегії, Швеції, Данії, Литві, Росії, Грузії, Єрусалимі, Болівії, Бразилії. В Україні сестри працюють у Чорноморську і Кристинополі-Червонограді.

Згромадження організовує обіди для бідних, монахині перебувають біля людей, помираючих у притулках і лікарнях та допомагають матерям - одиначкам із дітьми, а також дітям із неповноцінних сімей. Сестри намагаються наслідувати їхню покровительку, яка вже з наймолодших літ присвятила себе служінню хворим та прокаженим.

В нашому місті сестри Єлизаветанки працюють вже 4 роки, 8 лютого 2013 року дві черниці с. Кароліна Шемрай з Республіки Польща і с. Оксана Понідзельська з Херсонщини розпочали працю в парафії Зіслання Святого Духа в Червонограді. Сьогодні спільнота сестер збільшилась до спільноти приєдналися с. Мирослава, уродженки Кристинополя і с. Міріам, яка народилася і виросла в Городку на Поділлі. Сестри при парафії провадять «Світлицю св. Єлизавети», в якій діти з 1 по 5 клас після уроків, відробляють домашнє завдання, моляться, їдять смачний обід та весело проводять час, також починаючи від дошкільняток навчають дітей катихизму приготовляють до Першого Святого Причастя. Сестри також відвідують хворих в їхніх помешканнях та в лікарні, перев’язують рани спілкуються з самітними та допомагають їм з хворобою.

о. Микола та Парафіяни

Підбірка фотографій