Всесвітній День Богопосвяченого життя в Червонограді

Сьогодні, 1 лютого, у Червонограді відбулася історична подія! Вперше, в нашій парафії, Зіслання Святого Духа, була зустріч богопосвячених осіб з Львівської області, в якій взяло участь 27 різних монаших згромаджень.

Все розпочалося о 10 годині, де ченці та черниці вдивлялися в Ісуса у Пресвятих Дарах та мали можливість скористатися із таїнства Примирення. Опісля о. Роман Лаба OSPPE виголосив конференцію в якій нагадав та підкреслив СУТЬ СПРАВЖНЬОЇ СПІЛЬНОТИ – «Слухай і будеш любити. Господь говорить нам слухай і будеш знати як любити. Ми не можемо полюбити Бога, так як він нас полюбив, бо Він був перший, Він перший нас полюбив, але ближнього полюбити, так як Бог нас любить ми можемо, тоді коли ми перші полюбимо його… Суть монашества є дуже проста - щоб приліпитися (приклеїтися) до Бога всією душею, всім серцем, всіма силами своїми. Той, хто чинить беззаконня, не приклеївся до Бога... Нашим таким приклеєнням до Бога є наші Обітниці: чистоти, бідності та послуху і не може бути між Богом, а мною жодної шпаринки, бо сатана буде цим користуватися…».

Затим відбулося посвячення свічок і процесія до Храму на Святу Месу, яку очолив єпископ Едуард Кава і під час якої, всі Богопосвячені особи відновили свої обітниці.

На завершення Євхаристії, настоятель о. Микола Леськів, подякував Отцю Єпископу за організацію такої події в нашій парафії, а також привітав усіх монахів та монахинь з їхнім святом.

Отець Єпископ заохотив до вірності в прийнятих Обітницях та подякував усім за приїзд, спільну молитву та проголошене слово, і уділив урочистого благословення.

Завершилася зустріч спільним почастунком в парафіяльному будинку.

с. Оксана Понідзельська

Світлини: Галина Мельничук