Благовіщення Господнє - відпуст в Межиріччі

Римсько-Католицька Парафія Благовіщеня Діви Марії у Червонограді була зареєстрована 13 грудня 1991 року.  Храмом для молитви стала каплиця у селі Межиріччя, поблизу Червонограда, яка була побудована у 1903 р. і обслуговувалася отцями Бернардинами з Кристинополя, а у 1951 р. радянська влада перетворила її на музей прикордонних військ. У 1994 р., настоятелем парафії єпископ призначив о. Мар’яна Фромельця, котрий проживав у Великих Мостах, а у 1999 р. архієпископ Мар’ян Яворський для католиків Червонограда призначив настоятелем о. Олега Саламона.

Так як більшість парафіян проживало у м. Червонограді і до Межиріччя не всі мали змогу їздити, з огляду на вік та транспорт, о. Олег разом з парафіянами намагалися знайти відповідне місце під будову костелу в м. Червонограді. Місцева влада давала різні пропозиції: одне із приміщень палацу Потоцьких, каплиця на старому цвинтарі, колишній кінотеатр на старому місті, але парафіяни вибрали територію, яка розташована поблизу центру міста, навпроти школи № 1. і 10 вересня 2003 р. отримали акт власності на цю землю, а вже 27 вересня 2003 року Львівський Митрополит Мар’ян Кардинал Яворський освятив під спорудження нового костелу у Червонограді з придбаною розпочатою будівлею, призначеною раніше для банку і у 2005 р. розпочалася будова костелу, яка триває і до сьогоднішнього дня. Від того часу у Межиріччі відправлялося один раз на місяць, а від 2010 року лише, 25 березня, на Благовіщення. 

Рішенням нашого Архієпископа, Мечислава Мокшицького, 11 червня 2012 року каплицю було передано оо. Василіанам, але історичний відпуст завжди святкуємо і власне сьогодні, 25 березня, зібралися вірні Католицької і Греко-Католицької Церкви, щоб разом на молитві вшанувати Пресвяту Богородицю Діву. Святу Месу очолив і виголосив проповідь о. Андрій Немченко, францисканець з Рави Руської, співслужили священники з Жовківського деканату: о. Якуб, о. Казимир, наш настоятель о. Микола та оо. Василіяни: о. Ігумен Ігнатій, о. Климентій і о. Петро. Також в цей день, який є Днем святості життя у Межиріччі і у Червонограді було прийняття Духовного Усиновлення.

Адміністратор

СВІТЛИНИ - Вероніка Коваль