Єпископ Едуард Кава на парафіяльному відпусті в Червонограді

Урочистість Зіслання Святого Духа, ще інакше П’ятидесятниця, або як кажуть в народі - Зелені Свята.

Цей день, від заснування Римсько-католицької парафії в Кристинополі-Червонограді з 1695 року, відзначається, як парафіяльне свято на честь покровителя храму.

Святкування відбулося в три етапи:

І етап

15.00 – АДОРАЦІЯ ПРЕСВЯТИХ ДАРІВ – це особиста молитва споглядання на Господа Ісуса присутнього під видом Євхаристійного Хліба.

Під час Адорації була можливість приступити до Таїнства Сповіді, взяти участь в молебні до Духа Святого та Пресвятого Серця Ісуса, помолитися Коронкою до Божого Милосердя.

ІІ етап

16.00 – СВЯТА МЕСА – це жертва під час якої віддаємо Богу честь, дякуємо за Його доброту до нас, перепрошуємо за наші гріхи та молимося за померлих, а також випрошуємо у Бога потрібних нам благодатей.

Цю Відпустову Месу провів і виголосив проповідь, Єпископ Едуард Кава.

Кожний єпископ є спадкоємцем Апостолів на яких Христос побудував свою Церкву, про що визнаємо в Символі нашої Віри: «Вірую в єдину, святу, вселенську і апостольську Церкву».

Також єпископ уділив таїнства Конфірмації, Бернадетті та Йосифу, вірним нашої Церкви.

КОНФІРМАЦІЯ (Миропомазання) - це таїнство, яке в Католицькій Церкві уділяється єпископом в дорослому віці і є доповненням Хрещення та помноженням Дарів Святого Духа.

ІІІ етап

17.30 – РАДІЙМО БРАТТЯ – Під таким гаслом продовжилися святкування біля нашого храму - це танці, співи, конкурси та радісне перебування один з одним.

Дякуємо усім, хто розділив з нами цю радість.

о. Микола Леськів

Світлини: Галина Мельничук