Католики Червонограда відсвяткували 325-ліття парафії

 

В Урочистість Зіслання Святого Духа, 31 травня 2020 р., Римсько-Католицька Парафія в Кристинополі - Червонограді розпочала святкування Ювілейного року, який триватиме до наступної П’ятидесятниці.

Святкування розпочалося від освячення каплиці св. Йоана Павла ІІ в зв'язку з 100 річницею від дня Його народження, яку освятив Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький. В цій каплиці будуть зберігатися мощі Святого та речі пов’язані з ним.

Також Високодостойний Гість, урочисто вніс до храму мощі бл. Якова Стрепи в новому релікварії у формі єпископської митри, «Форма цього релікварію не випадкова. Адже після смерті цього святого саме його митру заносили до хворих і ті отримували зцілення. Тому нехай бл. Яків збирає навколо себе хворих і страждаючих, тих які шукають правди та мудрості. Притуляйте до нього ваші голови, як робили це колись віруючі люди і отримуйте за його заступництвом потрібні вам дари і благодаті, щоб ви були людьми щасливими...».

Єпископ також у проповіді згадав долю першого храму побудованого в Кристинополі - Червонограді: «Ми дякуємо за ці 325 років історії, в якій записані радість і терпіння віруючих людей: вивищення Ісуса Христа в освяченні першої святині та приниження Христа у профанації першого храму. Сьогодні маємо новий храм і це він є пам’яткою давніх часів, і свідком сучасності, яка також не завжди є радісною».

Опираючись на старовинному східному оповіданні Владика пригадав що:

«Дзвін мусить мати серце, щоби дзвонити. Людина має мати дух, щоб жити повнотою життя. Тому сьогодні, і завжди, молімося разом зі св. Йоаном Павлом ІІ, повторюючи слова його молитви: "Нехай зійде Дух Твій і відновить обличчя землі, цієї землі".»

Дякуємо Богові за те, що ми сталися спадкоємцями цієї спільноти віруючих започаткованої у 1695 році у Кристинополі, а серце якої продовжує битися у Червонограді.

Нехай Дух Святий веде нас дорогою до святості.

Адміністратор

Світлини: Вероніка Коваль

Відео за посиланням:

https://www.facebook.com/buzhnet/videos/248292689599567/UzpfSTEwMDAwMDE4NjA4NzQ1MDozNTk3NTI5NTU2OTI5ODc4/ 

https://www.youtube.com/channel/UC5ecLrqD-CdQr0NcJ0KCUpA