КАТОЛИЦЬКИЙ МОЛИТОВНИК - МОЛИТВА ДО ІСУСА ХРИСТА

Зміст статті

МОЛИТВА ДО РОЗП’ЯТОГО ХРИСТА

О всеблагий і найсолодший Ісусе, ось я преклоняю свої коліна перед Твоїм лицем і благаю, щоб Ти влив у моє серце живі почуття віри, надії та любові, а також щире розкаяння у моїх гріхах і сильне прагнення змінити життя. Отож із серцем, переповненим великим почуттям та болем, я в уяві споглядаю Твої п’ять ран і занурююся в них думкою, пам’ятаючи про те, всеблагий Ісусе, що ще пророк Давид вклав у Твої вуста такі слова: «Пробили руки і ноги Мої, порахували усі Мої кості» (Пс 22 (21), 17-18).

МОЛИТВА ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПОСТУ

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас. Сила Твоєї любові нехай виявиться більшою від зла, що нам загрожує. Хай вона буде більшою за гріх – більшою за безліч гріхів, які дедалі зухваліше привласнюють собі право бути частиною життя людей і суспільства.

Нехай сила хреста Твого, о Христе, подолає батька всякого гріха, якого звуть «князем світу цього»! Бо Ти хрестом і Страстями своїми відкупив світ! Амінь.

* * *

О наш Спасителю! Завдяки Твоїм Страстям і смерті Хрест став для нас знаком спасіння. В цьому знакові – наша перемога. Позначені Твоїм Хрестом, о Господи, ми беремо свій хрест і хочемо наслідувати Тебе.

Хрестами Твоїми, які увінчують храми, освячена наша земля. Твій Хрест для нас – надія воскресіння і слави.

Нехай Твій Хрест, Господи, буде для кожного з нас силою, що допоможе чинити опір злу і долати перешкоди. Хай буде він знаком освячення нашої праці і наших сімей.

О славний Хресте, єдина наша надіє!

Христе, веди нас! Христе, перемагай! Христе, царюй! Амінь.

(св. Йоан Павло II)

МОЛИТВА БІЛЯ ГОСПОДНЬОГО ГРОБУ

Господи Ісусе Христе, життя і воскресіння наше, підніми нас із гробу гріхів, відвідай і наповни нас духовною силою. Дай нам, зміцнюючись у вірі, надії та любові, разом зі всіма Святими осягнути велич любові Твоєї. Ти так полюбив нас, що ради нас зазнав смерті на хресті, аби кожен, хто вірує в Тебе, не загинув, але мав життя вічне, бо Ти живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.