КАТОЛИЦЬКИЙ МОЛИТОВНИК - Молитва до св. Антонія Падуанського

Зміст статті

МОЛИТВА ДО СВ. АНТОНІЯ В ПОШУКАХ ЗАГУБЛЕНОЇ РЕЧІ

Святий Антонію, проповіднику невичерпної доброти, Бог удостоїв тебе особливого дару – допомагати людям у поверненні втраченого. Прийди нині на допомогу мені і своїм клопотанням допоможи відшукати те, що я шукаю. Також випроси для мене живу віру, досконале підкорення дії благодаті, відвернення від мирської суєти і прагнення блаженної вічності. Амінь.

МОЛИТВА ДО СВ. АНТОНІЯ ПАДУАНСЬКОГО, ЧУДОТВОРЦЯ

О великий святий Антонію! Прекрасні чудеса, які ти творив, здобули тобі велику славу. Ти сподобився тримати в обіймах своїх Господа нашого в образі дитини. Випроси ж мені милість від Його щедрот, про неї прошу тебе в глибині серця. Ти такий добрий до нещасних грішників. Не дивись же на неміч тих, хто волає до тебе, але дбай про більшу славу Божу! І Хай вона знов примножиться через тебе. Думай про спасіння моєї душі. Для мене дуже важливе це прохання, з яким я так трепетно звертаюся до тебе. На доказ моєї подяки я обіцяю, що твердо триматимуся євангельського вчення і присвячу життя моє служінню бідним, яких Ти так любив і любиш понині. Поблагослови ж цю обіцянку мою і допоможи мені бути вірним їй до самої смерті! Амінь. (Лев XIII)

МОЛИТВА ДО СВ. АНТОНІЯ ПАДУАНСЬКОГО

Віруючи в Покладаючись на твоє святе заступництво і переможні заслуги, доручаємося тобі, святий Антонію, гаряче благаючи, аби зглянувся на нас, котрі взивають твоєї допомоги та опіки. Поглянь на ті різні прохання, які ми з довірою тобі приносимо, і запиши їх глибоко в твоєму серці, щоб ми могли отримати все те, про що через заступництво твоє перед Богом благаємо. Дозволь нам належати до числа тих, кого ти особливо любиш і охороняєш, щоб ми могли в усіх потребах знаходити у тебе захист. Будь нашою втіхою і допомогою та не полишай ніколи в щедрості своїй опіки над нами. А серед різних благодатей і добродійств випроси для нас біля Божого трону і благодаті вірності, щоб ми могли дістатися неба і там, разом з Тобою, прославляти навіки милосердя Боже. Амінь.

МОЛИТВА ДО СВ. АНТОНІЯ ПАДУАНСЬКОГО

Святий Антонію! З довірою до твого святого заступництва і твоїх великих заслуг віддаю тобі мою душу й серце і прошу тебе: поглянь на мою вірну любов і велику довіру до тебе, якою наповнене моє серце. Запиши моє ім’я глибоко в своєму серці й дозволь мені належати до числа тих, кого ти особливо любиш і бережеш, щоб я міг в усіх моїх потребах знаходити в тобі захист. Амінь.

*   *   *

О святий Антонію, збагачений Божою благодаттю! Це тебе так часто згадують у своєму серці гноблені та каліки і, закликаючи твою допомогу, отримують її. Я теж із великою довірою вдаюся по твою допомогу в прикрощах і трудах, на які наражається на землі людське життя. Підтримуй мене завжди, а особливо в останню годину мого життя. Вчини мене, о найласкавіший святий Антонію, своїм слугою і сином.

Нехай твоя любов до мене виклопоче мені у Бога твій захист, а земне життя дай закінчити у присутності Ісуса і Пресвятої Його Матері Марії. Амінь.