КАТОЛИЦЬКИЙ МОЛИТОВНИК - МОЛИТВА ДО БОГА ОТЦЯ

Зміст статті

МОЛИТВА ДО БОГА ОТЦЯ – УКЛАДЕНА ЄВГЕНІЄЮ РАВАЗІО

Мій Небесний Отче, як солодко і любо знати, що Ти – мій Отець, а я – Твоє дитя! Особливо тоді, коли небо моєї душі чорне, а мій хрест надто важкий, відчуваю необхідність сказати Тобі: Отче, я вірю в Твою любов до мене!

Так, я вірю, що Ти є моїм Отцем в кожну мить життя, і що я є Твоєю дитиною! Я вірю, що Ти любиш мене безкінечною любов'ю! Я вірю, що Ти опікаєш мене вдень і вночі, що жодна волосина не впаде з моєї голови без Твого дозволу! Вірю, що Ти, безкінечно мудрий, знаєш краще за мене, що для мене корисне! Вірю, що Ти, безкінечно сильний, можеш навіть зло обернути на добро! Вірю, що Ти, безкінечно добрий, робиш так, що все служить на користь тих, хто Тебе любить і, незважаючи на руки, що мене ранять, цілую Твою руку, яка лікує!

Вірю, але примнож мою Віру, Надію та Любов!

Навчи мене завжди бачити Твою любов, яка веде мене крізь всі події мого життя. Навчи мене довіряти Тобі, ніби мале дитя на руках своєї матері.

Отче, Ти все знаєш, Ти все бачиш, Ти знаєш мене краще ніж я себе знаю: Ти можеш все і Ти любиш мене!

Мій Отче, оскільки Ти хочеш, щоб ми завжди зверталися до Тебе, з упованням благаю Тебе з Ісусом і Марією про ... (в цьому місці представ своє прохання). В цьому намірі жертвую Тобі - в єдності з їхніми Пресвятими Серцями - всі мої молитви, жертви й зречення, всі мої діяння, а також ще більшу вірність моїм обов'язкам.

Дай мені світло, благодать та силу Святого Духа! Укріпи мене в цьому ж Дусі так, щоб я Його ніколи не втратила, не засмутила та не ослабила в собі. Отче мій, прошу Тебе про це в Ім’я Ісуса Христа, Твого Сина. А Ти, Ісусе, відкрий своє Серце, і вклади в Нього моє серце, а потім, разом з Серцем Марії, жертвуй Їх нашому Божественному Отцю! Взамін за це випроси для мене благодать, яку я потребую!

Мій Божественний Отче, вчини, щоб Тебе пізнали всі люди. Нехай цілий світ проголошує Твою батьківську Доброту і Твоє божественне Милосердя!

Будь мені ніжним Отцем і оберігай мене всюди, як зіницю Твого ока. Вчини, щоб я завжди була Твоєю гідною дитиною: помилуй мене! Амінь.

*    *    *

Божественний Отче, солодка надіє наших душ,

нехай Тебе пізнають, прославляють і люблять всі люди!

Божественний Отче, безкінечна доброто, що проливається на всі народи,

нехай Тебе пізнають, прославляють і люблять всі люди!

Божественний Отче, благодатна росо для людства,

нехай Тебе пізнають, прославляють і люблять всі люди!