КАТОЛИЦЬКИЙ МОЛИТОВНИК - Молитва до св. Йоана Павла ІІ

Зміст статті

МОЛИТВА ЗА ЗАСТУПНИЦТВОМ СВЯТОГО ЙОАНА ПАВЛА ІІ

Святий Йоане Павле, з вікна Небес даруй нам своє благословення! Благослови Церкву! Ти любив її та своїм служінням вів у перед, спонукаючи мужньо мандрувати дорогами світу, щоб наблизити Ісуса всім, а водночас, усіх—до Ісуса. Благослови молодих людей! Ти плекав до них особливу любов. Відроди в них вміння мріяти, дивитися в гору і там знаходити світло, здатне осяяти їх життєвий шлях на землі! Благослови родини, благослови кожну родину! Ти помітив зазіхання сатани на цю безцінну і невід'ємну зірницю небес, яку Бог запалив на землі.

Йоане Павле, своєю молитвою заступайся за родини і захищай кожне нове життя, яке розквітає у них! Молись за ввесь світ, поранений тертями, війнами і кривдою. Ти закликав долати війну шляхом діалогу і зерном любові! Молися за нас, щоб і ми невтомно сіяли мир! Святий Йоане Павле, з вікна Небес, схиляючись до нас разом із Дівою Марією, випроси кожному з нас благословення Боже! Амінь.

МОЛИТВА ПРО БЛАГОДАТІ ЗА ЗАСТУПНИЦТВОМ СВЯТОГО ЙОАНА ПАВЛА ІІ

О Пресвятий Триєдиний Боже, дякуємо Тобі за те, що Ти дарував Церкві Папу святого Йоана Павла ІІ, в якому засіяла Твоя батьківська ніжність, слава Хреста Господнього і сяйво Духа любові.

Він повністю уповаючи на Твоє безмежне Милосердя та на материнське посередництво Пречистої Діви Марії, дав нам живий приклад Ісуса - Доброго Пастиря. Він показав нам святість як високий вимір християнського життя і як дорогу для осягнення вічної єдності з Тобою, Боже. Подай нам, Господи, за його посередництвом, згідно з Твоєю святою волею, благодать, про яку ми Тебе благаємо. Амінь.

МОЛИТВА СВ. ЙОАНА ПАВЛА II ЗА РОДИНИ

Боже, від Тебе походить всіляке батьківство в небі та на землі. Отче, Ти – Любов і Життя. Вчини, щоб кожна людська родина на землі через Твого Сина, Ісуса Христа, народженого від Діви і через Святого Духа стала істинним храмом життя і любові для наступних поколінь. Вчини, щоб Твоя благодать спрямовувала думки і вчинки подружжя на благо їхніх власних родин та всіх родин на світі. Вчини, щоб молоде покоління знаходило в родинах міцну підтримку для своєї людської гідності та її розвитку в правді й любові. Вчини, щоб любов, підтримувана благодаттю таїнства Подружжя, подолала всі недоліки та кризи, що непокоять наші сім’ї.

Вчини, нарешті – просимо Тебе за посередництвом Святого Сімейства з Назарету, – щоб Церква могла плідно виконувати свою місію в родинах і через родини всіх народів землі. Через Христа, Господа нашого, який є Дорогою, Правдою і Життям на віки вічні. Амінь.