«Небо і земля нині торжествують,
Ангели, люди весело святкують…»


Різдво Христове – свято, яке приносить радість, мир, надію, любов, розсвітлює темряву.
Усі святкування розпочинаються з появи першої зірки на небі 24 грудня, кожна родина збирається на Святу вечерю, яка починається з молитви. Після чого усі члени сім’ї складають один одному побажання та діляться облаткою. Далі усі прямують на Службу Божу – Пастирку. Віддати шану Божій Дитині у нашому храмі Зіслання Святого Духа (функцію якого виконує тимчасова капличка, розташована по вул. Клюсівській) зібралося понад сто осіб. Святкування почалося із урочистого передання Віфлеємського вогню, який принесли пластуни нашого міста. Це Благодатний вогонь, який є символом миру. Урочиста Меса, супроводжувалась співом колядок, які виконував парафіяльний хор. Після Пастирки усі парафіяни ділилися між собою облаткою, яка є знаком поєднання та пробачення, любові та дружби.

 

В Урочистість Різдва Господнього, 25 грудня, молодь та діти парафії зібралися у парафіяльному домі: колядували та, ділячись облаткою, складали побажання один одному.
Цього року, 26 грудня, радість Різдвяних свят розділив із нами Архієпископ Мечислав Мокшицький Львівський Митрополит - молився із нами під час Служби Божої та уділив благословення дітям та молоді нашої парафії. Він щиро радів з приводу зростання духовної спільноти та переживав, що не усім парафіянам вистачає місця у маленькій капличці, однак вселив надію, що у найближчому майбутньому, за Його сприянням, повстане новий храм для спільноти. Після святої Меси Митрополит Львівський спілкувався з мирянами, цікавився їхнім життям, переживаннями, складав побажання з нагоди свят.
Це Різдво вселило нам надію, додало радості, яких нам так бракує в нашому буденному житті.

Тищенко Ірена
Лікар-інтерн

(фото: Тищенко Валентин)