Новий рік в Червонограді!

В Червонограді зустрілась християнська молодь. Для того, щоб подякувати Богові за прожитий 2009 рік і зустріти Новий 2010 сюди приїхали близько 40 осіб із різних куточків України, а саме: з Олександрії, Надвірної, Києва, Великих Мостів, Язловця, Добротвора, Бучача.

Розпочалось святкування з короткого знайомства. Було дуже приємно бачити те, як в останні години Старого року багато хто знайшов нових друзів. Під час зустрічі кожен з присутніх висловив свою особисту подяку Богові за прожитий час та все, що в ньому відбулось.

Погравши  у різноманітні веселі ігри, наприкінці дня усі пішли на подячну Святу Месу. Разом з місцевими жителями у спільній молитві дякували за ще один рік, який, незважаючи на своє закінчення, довго буде жити у вигляді спогадів у наших серцях. По закінченні Служби, біля каплиці, споглядаючи на святкові феєрверки, як єдина спільнота (у католиків перше січня – День Миру) молилися про мир у всьому світі.

Кульмінацією дійства була молитва на центральній площі міста біля святкової ялинки. Звичайно ж, вона несла собою не звиклий характер. Якщо кажуть, що той, хто співає - молиться двічі, то в цьому випадку молитва булла, як мінімум, потрійною. Діти, молодь, старші крізь тишу щоденних буднів донесли до оточуючих спів різдвяних колядок, і, додаючи їм святкового настрою, ще й водили хороводи та запалювали бенгальські вогники. Просто радіючи тому, що прийшов ще один рік, християни не просто веселились, а перш за все вони давали велике свідоцтво віри, якого зараз надзвичайно потрібно. На площі вони виглядали дуже щасливими. Важливим є те, що їхня радість була викликана (на подив багатьом, а то і більшості) не алкоголем чи психотропними речовинами, а лише однією думкою про те, що Всевишній подарував ще один рік життя - життя, яке несе за собою багато подій, життя, яке дається лише раз.

Після колядок біля ялинки молодь продовжила святкування на плебанії, і ще довго веселилась. Закінчилась ніч, розпочався новий день, Новий рік.

 

Як влучно було сказано в проповіді: «В світі говорять про мир, несучи зброю в руках (миротворці), а ми потребуємо суспільства, яке буде давати мир, не хапаючись за зброю, а показуючи істинне Джерело миру!». Тож розпочнімо цей рік, несучи мир у наші домівки, працю та в кожен день!

Фотографії з святкування нового року [ 31 грудня 2009 - 1 січня 2010 ]

Автор статті Оксана  Конанець
студентка факультету журналістики
Фото Тищенко Валентин