Паломництво до Арс і Ля Салет

З нагоди 150 річниці смерті св. Йоана-Марії Віаннея Папа Бенедикт XVI 19 червня 2009 проголосив рік священства, який закінчиться 19 червня цього року. В рамах цього святкування священики Жовківського деканату (Львівська Архідієцезія) з 11 по 17 квітня перебували на паломництві до чудотворних місць в Ля Салет і Арс.

Організував паломництво о. Роберт зі згромадження Місіонерів Матері Божої з Ля Салет. Під час цієї прощі паломники користали з гостинності Отців місіонерів в Німеччині, Франції та Чехії.

Ля Салет - це невелике поселення у Французьких Альпах. В половині ХІХ століття воно налічувало 600 мешканців. Люди жили бідно потерпаючи від неврожаїв.

Дев’ятнадцятого вересня 1846 року двоє дітей, Максимін і Мелані, пасли корів в горах. Зморені працею діти заснули біля струмка, де поїли корів. Коли прокинулись, то було чути з села звук дзвону, який закликав на молитву «Ангел Господній». Діти відійшли від струмка щоб шукати корів, і, повертаючись на своє місце, побачили там Красиву Пані, яка плакала. Марія сказала дітям, що люди не святкують неділю, а працюють в цей день, не дотримуються посту, не ходять до Церкви, а проклинають, вимовляючи ім’я Господнє. А також сказала:

"Ах, мої діти, треба добре молитися вранці та ввечері. Якщо не маєте часу, то відмовляйте принаймні "Отче наш" і "Радуйся Маріє", а якщо буде час - моліться більше."

На місці об’явлень було побудовано красиву базиліку і монастир. Сьогодні там прибувають паломники з цілого світу.

Другим місцем паломництва було невелике містечко Арс, яке сталося знаним на цілий світ завдяки св. Йоану-Марії Віаннею. Цей священик вбогістю, побожністю і простотою вказував людям дорогу до Бога. Священики-прочани відправили св. Месу на вівтарі, на якому Святий Настоятель складав Пресвяту Жертву Богові. Потім молилися біля скляного саркофагу, де лежить тіло святого.

Поїздка була сповнена молитвою та прославленням Бога. Протягом паломництва ми не один раз досвідчили Боже милосердя, яке супроводжувало нас всю дорогу. Щирі та готові до допомоги брати зі згромадження Місіонерів Матері Божої з Ля Салет, місіонери з Німеччини, Франції та Чехії дали правдиве свідчення Християнської любові, а відвідини святих місць в Ля Салет і Арс показало нам велич Господніх чудес.

Учасники паломництва