Місіонерська спільнота з Віллареджі

Ця спільнота нова в церкві, заснована в 1981 році в Італії. В 2002 визнана, як Інтернаціональна Громадська Асоціація вірних з Папським правом.
Назва «Місіонерська спільнота з Віллареджі» синтетизує життєву програму спільноти.
Спільнота – це слово, яке висловлює зусилля єдності між місіонерами і з кожним братом.
Спільнота складається з людей із різних прошарів суспільства: повноцінні члени та приєднані члени.

Повноцінні – це місіонерки, місіонери, місіонери в світі, одружені місіонери. Вони є душeю місіонерської сім’ї та зобов’язуються жити згідно з Євангелієм, приймаючи обітниці ги, щоб бути знаком Бога Отця для «останніх» в світі, свідчить і проголошує життя Бога народам і культурам, які ще не знають Христа як живу Особу і як орієнтир для існування, орієнтує всі свої сили і заходи для всесвітньої місії церкви: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи, христячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа» (Матей 28. 19).

 

Місійний дім – це місце зустрічі для молоді, дорослих, пар, груп і студентів які бажають досвідчити братню любов. Це місце пустелі і молитви, місце зустрічі зі Словом Божим в групі або на одинці, місце, в якому оцінюються всі можливості для місії ad gentes (до люду) молитва, інтелектуальні можливості, фізична сила, вільний час, економічна допомога Це також місце для підготовки місії і для місіонерського досвіду.

Мсіонери пропонують свою поміч в парафіях, в школах та асоціаціях (церковних і соціальних). Їхньою ціллю є стимулювати спільноту на конкретні дії по відношенню до бідних братів.

Поряд з проголошенням Доброї Новини, з’явилися деякі структури, в яких допомагають у розвитку та підтримують людей.

У Бразилії, в Белу-Оризонті і Сан-Паулу створено культурні осербідності, покори і цнотливості (целібат або сімейно).

Приєднані члени – це люди які працюють в цілях спільноти без обмежень обітниці (молодь, аніматори, місіонери і друзі місії).

Покликані з різних кінців світу місіонери зустрічаються як брати з’єднані одним покликанням - бути спільнотою, щоб бути місією; бути місією, будучи спільнотою.

Спільнота надає послуги в країнах які потребують духовної і матеріальної допомоедки для молоді, а для дітей та підлітків – притулки. Також, у Белу-Оризонті, «Ceavi» готує молоді пари до одруження.

В Лімі (Перу), у медичному центрі обслуговується близько ста пацієнтів щодня; в їдальнях кожного дня готують близько тисячі п’ятисот обідів. Двері бібліотеки завжди відкриті для дітей та молоді.

В місті Абіджан (Кот д’Івуар) працює медичний центр та проводять курси граматики.

Будинки спільноти є також в Мексиці та Пуерто-Ріко.

Оксана Огаль
Італія

image from: http://picasaweb.google.com/PAULOSPMENDES