Цьогоріч наша Римсько-Католицька Парафія Урочистістю Зіслання Святого Духа розпочала святкування ювілейної 320 річниці заснування парафії.

Свято почалося відпустовою Урочистою Святою Месою, де на самому початку наш настоятель, о. Микола Леськів, за прикладом св. Йоана Павла ІІ, який молився до Святого Духа перебуваючи у себе на Батьківщині, в трудний для неї час, закликав: «Хай зійде Дух Твій та наповнить обличчя землі – ЦІЄЇ землі!».

Розділити з нами цю радість приїхали священики з різних парафій і конфесій зі своїми вірними, сестри-монахині та гості з закордону.

Проповідь для нас виголосив о. Як Капістран, францисканець, який наголосив про важливості дарів, які ми отримуємо від Святого Духа та підкреслив, що Святий Дух не тільки дозволяє нам глибше розуміти Святе Письмо, а й є нашим захисником, який підтримує і дає сили протистояти тому злу, яке оточує нас. А на завершення Отець побажав нам присутності діянь Святого Духа, щоб наші серця змогли запалитися живою вірою.

Опісля проповіді була представлена молитва вірних різними мовами: італійською, англійською, польською, російською, французькою, словацькою, німецькою і звичайно ж українською. На яких звучали наші прохання до Господа про мир в Україні, за Папу Франциска, за переслідуваних християн, за жертводавців, будівельників та засновників нашого міста і католицької парафії, а також за всіх присутніх біля Господнього Вівтаря.

Під час принесення дарів було підкреслено рік богопосвяченого життя, тому СВІТЛО, яке символізує сяйво у темряві світу несла монахиня. КНИГУ про Кристинопіль, яка засвідчує про фундамент нашої віри, яку наші предки пронесли до сьогодні – несла заслужена парафіянка. РЕЛІКВАРІЙ, зроблений з вугілля, у якому будуть зберігатися мощі Святого Йоана Павла ІІ - несли шахтарі нашого міста. ДВА БІЛИХ ГОЛУБИ, символ миру – ніс солдат з АТО, котрий бачив війну своїми очима і під час цієї урочистості молив Бога, щоб ніхто і ніколи не зазнав того шляху війни. А ХЛІБ і ВИНО- несла сім’я, батьки з трьома дітьми, щоб як зерна об’єднанні у цьому хлібі та грона винограду у вині так і ми змогли об’єднатися та бути сильними у протистоянні зі злом цього світу.

А після Євхаристії ми продовжили святкування концертом, в якому взяли участь діти, молодь та хор Venі Creator нашої парафії. Забави продовжились інтеграційними танцями де усі весело провели свій час.

Марічка Лешик

ФОТОРЕПОРТАЖ З ВІДПУСТОВОЇ УРОЧИСТОСТІ ЗІСЛАННЯ СВЯТОГО ДУХА