В Червонограді молилися за єдність християн та мир в Україні

У суботу, 25 січня у парафії Зіслання Святого Духа у Червонограді вдруге відбулась екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні. Молитву було проведено в рамках Тижня молитов про єдність християн.

«Вони поводилися з нами з неабиякою людяністю». Так автор Діянь Апостолів описав ставлення мальтійців до постраждалих від корабельної аварії, які причалили до їхнього берега, між якими був святий Павло (Ді 28, 2). Ці слова стали темою Тижня молитов за єдність християн у 2020 році. 

У суботній ввечір, червоноградський храм Зіслання Святого Духа виповнили віряни різних конфесій. Молитву очолив декан Жовківський о. прелат Юзеф Легович. На молитовній зустрічі були присутні служитель протестантської спільноти: пастор Микола Гайдучик; священик Української Греко-католицької Церкви: о. Ігнатій Москалюк; Православної Церкви України: о. Олег Дякович; Української Православної Церкви: о. Ігор Деркач та римо-католицькі священики.

Проповідь виголосив пастор Микола Гайдучик з Християнської Євангельської Церкви «Благодать». Зорганізував зустріч о. Микола Леськів, настоятель парафії Зіслання Святого Духа у Червонограді-Кристинополі.

Автор : Андрій Пеканець

За матеріалами: http://rkc.lviv.ua 

Світлини:

Вероніка Коваль

Анрдій Дікальчук - Газета "Новини Прибужжя"

Відеорепортаж телеканалу "Бужнет"