Мандрівка Карпатами

Вже декілька років підряд наша парафія на День Незалежності підкорює одну з Карпатських вершин. Ми підкоряли неодноразово Говерлу, Піп Іван, а також Петрос, Бребенескул, Хом’як і в минулому році виявилося, що нам залишилося підкорити лише дві з найвищих вершин Українських Карпат – це Гутин Томнатик 2016 м і Ребра 2001 м над рівнем моря і це стало нашою метою. 

Цього року наша парафіяльна група нараховувала 13 дорослих осіб і 10 дітей. На чолі з настоятелем, після Святої Меси 22 серпня, ми вирушили в далекі гори. Перший наш пункт призначення це був Санктуарій Пресвятої Діви Марії Янівської Цариці Миру, де нас зустрів о. Адам, настоятель, ознайомив з історією Святині і разом помолившись благословив на подальшу подорож. Потім ми мали спільну Хресну Дорогу в Страдчі і цікаву екскурсію в «Домажирі». Вже в дорозі до Яблуниці ми могли любуватися красою, яка на нас чекала.

І ось надійшла ця мить… п’ята ранку ми вирушаємо до підніжжя гори Говерла, щоб вирушити в мандри.

«Полонинами та й покосами, йдем за Тобою горами.

Йдемо травами, йдемо квітами, йдем за Тобою долами.

Сонця променем, вітру подихом грієш теплом Своїх долонь.

Духом правим, Духом сильним ми перейдемо все все все…» слова цієї пісні дуже гарно описують нашу мандрівку Карпатами. Дивлячись на полонини, гори, трави, квіти не можливо було не звернутися до Господа. Ми дякували за Його творіння і любов до нас. Власне з Божою допомогою ми перейшли все, все, все…

Гори... На них не можливо дивитися без захоплення. Вони починаються з невеликих кущів чорниці, струмочків, різних квітів і трав, які перетворюють простір навколо тебе на - зелене море, а далі... далі, здається, що гірські вершини ніжаться і граються з хмарами... Краса наших гір неймовірна, нею не можливо намилуватися. А ще з великим захопленням дивилася на обличчя дітлахів, які вперше бачили величну красу наших гір, коли вони з великими очима прибігали і вигукували: «Сестро, сестро, ви тільки гляньте яка краса…»

Змучені, але радісні, дякувати Господу, ми підкорили Гутин Тимнатик і Ребра. Тепер можна сказати усі двохтисячники Українських Карпат ми підкорили!!!

с. Оксана