Коли Христос вознісся на Небо, то обіцяв своїм учням зіслати Духа Утішителя, який мав їх навчити ПРАВДИ. І Господь дотримався Своєї обітниці, Він зіслав на Апостолів Свого Святого Духа. В День П’ятидесятниці і ми відзначаємо цю урочисту пам’ятку Зіслання Святого Духа, бо кожен з нас є учасником цього величного Дару.

«О Духу Святий,  подателю дару мудрості - освячуй нас, … подателю дару розуму - навчай нас, … подателю дару поради - керуй нами, … подателю дару сили - зміцнюй нас, ... подателю дару вміння - просвіти наше невігластво, … подателю страху Божого - увільни нас від усякого гріха, … подателю дару миру - обдаруй нас миром…»  власне цією молитвою уся наша громада і гості молилися під час Адорації Пресвятих Дарів перед Святою Євхаристією, прикликаючи Святого Духа, щоб влив у наші серця любов до Бога і ближнього.

Цю Урочистість приїхали з нами розділити вірні, сестри-монахині, священники з деканату та о. Симеон ЧСВВ, а особливими Гостями були Отці Капуцини зі Львова, які вперше відвідали нашу парафію і о. Сергій виголосив проповідь у якій підкреслив, що ми маємо «крутого» Покеровителя, який щоденно обдаровує нас своїми дарами. Бо сьогодні відзначаємо День Народження Церкви, коли Дух Святий об’являє Церкву світові. Як немовля, живе від моменту зачаття під серцем мами, а усім об’являється під час народження, так само і Церква формувалася під хрестом, а «народилася» світу під час Зіслання Святого Духа. Дух Святий як вода, покірний, тихий, прозорий, але дуже необхідний для життя. Часто ми Його не помічаємо в своєму житті, так як воду в каві чи чаєві, але вона там є… Так само і Дух Святий завжди є присутній в нашому житті і обдаровує нас своїми Дарами. Але чи я приймаю цю благодать? Чи я запрошую Господа у своє життя? За що я Йому дякую і чи взагалі дякую? Ці питання спонукають нас до навернення. Довірмося Святому Духові, бо Його благодать діє з середини в кожному з нас і однозначно приносить свої плоди…

Нехай Святий Дух веде нас до Небесного Дому нашого Люблячого Отця!

с. Оксана СSSE

СВІТЛИНИ