Corpus Christi

УРОЧИСТІСТЬ ПРЕСВЯТИХ ТІЛА І КРОВІ ХРИСТА, нагадує нам, що найдорогоціннішою і найпрекраснішою Монстранцією для Христа є наше серце,

тому власне в цю Прекрасну Урочистість п’ятеро хлопців з нашої парафії: Дмитро Полодовський, Володимир Березяк, Даниїл Жук, Назарій Химич та Павло Босик, приступили вперше до Святого Причастя, а день раніше до першої Сповіді. Очистивши свої серця під час Таїнства Примирення та отримавши благословення від своїх батьків, діти вперше вповні могли взяти участь у Службі Божій.

Під час проповіді, о. Микола пригадав значення Євхаристії і звертаючись до Першопричасників сказав: "що Церква для вас зробила Великий подарунок, бо в 2020 році проголосила Блаженним юнака, Карла Акутіса, який дуже любив Євхаристію... Нехай цей святий, який мав вийняткову любов до Пресвятої Євхаристії і любив повторювати: «Пресвята Євхаристія – це моя автострада до неба», буде для Вас прикладом. І провадить Вас до святості на цій «Автостраді» без обмежень і перешкод, де любов на величезній швидкості прямує до мети.”

 А під час процесії, в якій людина так особливо наближається до Бога, ми зупинялися біля чотирьох вівтарів, які є присвячені певній темі: перший - «Євхаристія - Жертва», другий - «Євхаристія - духовна їжа», третій - «Євхаристія - запорука вічного життя», четвертий - «Євхаристія - таїнство єдності Церкви».

На завершення заспівали подячний гімн «Тебе Бога прославляєм», а опісля була сценка-привітання для Першопричасників «Бережи своє серце», яку приготувала молодь та солодкий стіл.

с. Оксана Понідзельська

СВІТЛИНИ