Однією з найактивніших спільнот в Католицькій Цекрві, безсумнівно, є спільнота Дітей Марії. Вона також  об’єднує дітей та молодь у більшості наших парафій Львівської Архідієцезії.

У багатьох парафіях віддавна існують «Діти Марії». Вони виникли з багатої, красивої і здорової традиції віддання шани Пресвятій Діві Марії. В нашому деканаті, це досить молоді спільноти, які були започатковані 4, 3 або і два роки тому.

Мета цієї спільноти, полягає в тому, щоб стати схожими на Марію. Учасники, вибираючи Марію як особистий ідеал власного життя, намагаються формувати її риси за допомогою спільноти. Знайомство з Марією, все більше і більше, показує необхідність працювати над собою і в той же час ставати все більш і більш відкритими для будь-якої парафіяльної діяльності. Діти дізнаються про відповідальність за своє оточення, за свою парафію, належний контакт з іншими людьми та своє ставлення до служіння, яке визначає створення справжньої спільноти.

Власне тому в нас і зродилася ідея, зробити зустріч Дітей Марії парафій жовківського деканату, щоб вони могли зустрітися, краще познайомитися і поділитися своїм досвідом.

о. Яків, настоятель з Нового Яричева, відважився на перший крок і зорганізував першу в історії нашого деканату таку зустріч. День був насичений. Звичайно розпочали зустріч від спільної Святої Меси в нашій Катедрі у Львові, де дітки активно взяли участь в Літургії, прославляючи Господа своїм співом і молитвою. Потому ми відправилися до Львівської Курії на зустріч з нашим Архіпастирем. Владика з радістю зустрівся та поспілкувався з Дітьми Марії. В куріальній каплиці була спільна молитва та пролунав гімн Дітей Марії. А також на пам’ятку діти отримали образочки зі св. Йоаном Павлом другим та морозиво і солодощі від наших Єпископів.

А друга частина нашої зустрічі – це була екскурсія в Океанаріум та обід в Макдональді J

Діти були виснажені, але дуже щасливі.