Зміст статті

МОЛИТВА ДО СВ. ЙОСИФА

Приходимо до тебе, святий Йосифе, у нашій недолі. Звертаючись за допомогою до твоєї Пресвятої Обручниці, з вірою благаємо і про твою поміч. Заради любові, яка єднала тебе з Непорочною Дівою Марією, і заради твоєї батьківської турботи, якою ти оточував дитину Ісуса, смиренно благаємо: милостиво поглянь на людство, яке Ісус спас власною Кров’ю, і своїм могутнім заступництвом допоможи нам у потребах наших. Опікуне Святого Сімейства! Піклуйся про вибраний народ Ісуса Христа. Віддали від нас, любий отче, всіляку хворобу, блуд і зіпсуття. Наш могутній заступнику! У боротьбі з силами темряви прийди до нас із небесною допомогою, і, як колись ти врятував маленького Ісуса від Ірода, так і тепер охороняй святу Церкву Божу від ворожих підступів та всілякого зла. Невтомно оточуй кожного з нас піклуванням, щоб ми за твоїм прикладом і з твоєю допомогою осягли вічне блаженство на небесах. Амінь.

МОЛИТВА ПРО ДОБРУ СМЕРТЬ

Святий Йосифе, мій добрий отче і Опікуне святої Церкви! Ти, який мав безмежне щастя помирати в обіймах Ісуса і Марії, рятуй мене завжди, особливо тоді, коли моя душа залишатиме тіло. Випроси мені в Бога благодать віддати мій дух так, як Ти, – в обіймах Ісуса та Марії. Ісусе, Маріє, святий Йосифе, нині та в годину смерті в руки ваші віддаю свою душу. Амінь.

МОЛИТВА ДО СВ. ЙОСИФА ПРО БЛАГОДАТЬ ЧИСТОТИ СЕРЦЯ

О Опікуне дів, святий Йосифе! Тобі була довірена досконала невинність: Ісус Христос і Марія, Діва над дівами. Заради цього подвійного, а для тебе найдорожчого скарбу, заради Ісуса і Марії, прошу і благаю, щоб, уберігши мене від усякої нечистоти, Ти вчинив так, щоб я чистою думкою, невинним серцем і цнотливим тілом завжди служив Ісусові й Марії. Амінь.

МОЛИТВА ЙОАНА ХХІІІ ДО СВ. ЙОСИФА

Славетний св. Йосифе, нагадуй усім трудівникам, хоч би яким було їхнє завдання, що в радості і стражданнях вони не самі несуть тягар дня, що поруч із ними Ісус і Марія, Його і наша Мати, які підтримують і допомагають. Навчи нас, як за твоїм прикладом перетворити роботу на шляхетну дорогу, що веде до святості. Амінь.

ПРО ДОБРЕ ВИКОНАННЯ ПРАЦІ ЗА ЗАСТУПНИЦТВОМ СВ. ЙОСИФА

Боже, Сотворителю Всесвіту, Tи повелів людям трудитися; вчини ласкаво, щоб ми, за прикладом і опікою св. Йосифа, добре виконували свою роботу i отримали винагороду, яку Ти нам обіцяєш. Амінь.

МОЛИТВА РОБІТНИКІВ ДО СВ. ЙОСИФА, СКЛАДЕНА ПАПОЮ ПІЄМ X

Славетний святий Йосифе, прикладе всіх трудівників, випроси мені благодать, щоб я працював в духові покаяння – задля спокутування моїх численних гріхів; щоб я працював сумлінно – ставлячи почуття обов’язку вище від своїх уподобань; щоб я працював з радістю і вдячністю – вважаючи за честь використовувати і розвивати в праці дари, отримані від Бога; щоб я працював порядно, спокійно, обдумано і терпеливо – не піддаючись втомі та труднощам; щоб я працював передусім з чистими намірами – забуваючи про себе та маючи невпинно перед своїми очима смерть і звіт, який мушу скласти: про втрачений час, про змарновані таланти, про упущені можливості у вчиненні добра та про марну гонитву за успіхом, таку згубну для справи Божої. Все для Ісуса, все для Марії, все, щоб наслідувати тебе, патріарху святий Йосифе! – нехай це буде моїм девізом у земному житті та у вічності. Амінь.