З 28 квітня по 2 травня в м. Червонограді перебували семінаристи четвертого курсу та ректор о. Ярослав Патер з Вищої Духовної Семінарії з м. Лодзі (Польща). Такі поїздки відбуваються у них кожного року, а організовують їх семинаристи разом з вихователями і цього року обрали Україну.

Знайомство з Україною розпочали з найдревнішого міста Белз (1030 р. перша згадка) де до 1382 року в княжому замку знаходилась чудотворна ікона Матері Божої Белзької прославленої в цілому світі, як Мати Божа Ченстоховська. А також колишнє місто Варяж, у якому захоплює красою та величчю костел св. Марка, який належав колись ченцям Піярам.

В Червонограді – Кристинополі побували в монастирі отців Василіянів, в колишньому монастирі та костелі отців бернардинів, а також в палаці Потоцьких. Ще відвідали м. Львів, де взяли участь у молитовній зустрічі Тезе, та захоплювались архітектурою міста Лева. А також побували в Сокалі, Почаєві, Кременеці та Збаражі.

Найцікавішими були зустрічі з вірними парафії Зіслання Святого Духа у Червонограді, де можна було порозмовляти про українські традиції та пізнати релігійне життя парафії. Також захопливою була зустріч з семінаристами львівської духовної семінарії, де ректор о. Петро Бжеський провів екскурсію по семінарії.

Повертаючись до м. Лодзі семінаристи забрали з собою добрі спогади та вишиті сорочки.

о. Микола Леськів

СВІТЛИНИ