В нашій парафії Зіслання Святого Духа, 4-5 червня, відбулася канонічна візитація, яку попровадив Єпископ - помічник Едвард Кава.

У зв’язку з військовим станом в нашій Країні, план візитації був дещо змінений і опертий передусім на молитві за нашу Країну, про закінчення війни, про мир в Україні, а особливо огортали своєю молитвою усіх, хто зараз страждає.

Цей візит розпочався Службою Божою о 18:00. Яку очолив Єпископ Едвард, а співслужили з ним канцлер Львівської Митрополичої Курії, о. Владислав Гримський і наш настоятель, о. Микола Леськів. Під час проповіді Отець-єпископ звернувся до кожного з нас: «…коли ми переживаємо цей час очікування на Зіслання Святого Духа, в вашій парафії тут, в Червонограді-Кристинополі,  в такий важкий час, Бог нам показує, що через це молитовне очікування Він хоче зовсім поміняти наше мислення… Він хоче, щоб ми дивилися на події сьогодення через Слово Боже…» Опісля Святої Літургії, вірні мали можливість поспілкуватися з Владикою, за що і були щиро вдячні.  

Другий день канонічної візитації був поєднаний з Відпустом Парафіяльним в Урочистість Зіслання Святого Духа. Святу Месу очолив, Архієпископ Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, а свівслужили: Єпископ Едвард Кава та священники Жовківського Деканату.  

А також приїхали розділити з нами цю радість сестри-монахині та вірні з Жовківського деканату.

А після Євхаристії відбувся благодійний концерт камерного хору «Кристинопіль», під час якого збирали кошти на автомобіль для ЗСУ, а наші парафіяльні діти  продавали солодощі, які спекли з батьками також на цю ціль.

Завершилася візитація єпископським благословенням всіх присутніх.

 с. М. Оксана Понідзельська CSSE

СВІТЛИНИ - Галина Мельничук